IKT-information

Nya datorer och plattor i sortimentet

skickad 16 aug. 2013 04:50 av ancas_s@edu.sollentuna.se

Vi har utökat beställningssortimentet med iPad mini samt två modeller av Windows PC från Lenovo som är mer riktad till personal jämfört med elevdatorn X131.
Beställning görs via portalen hos QD, länk här.  Endast behöriga beställare kan använda funktionen som öppnar en delat Google Drive-dokument där uppgifter fylls i. Mer info finns på beställningssidan

Java-uppdatering för inloggning

skickad 4 feb. 2013 02:55 av ancas_s@edu.sollentuna.se   [ uppdaterad 4 feb. 2013 02:55 ]

Oracle har släppt en ny version av Java under helgen! För att ladda hem "Java version 7 update 13" kan ni göra en av tre alternativ. Alla tre kräver att ni ansluter till det öppna nätverket Sollguest för att hämta och installera Java. OBS! Denna uppdatering ersätter "Fixen" på detta problem som jag skickade ut i fredags. Den behövs alltså inte längre.

  1.  Ni kan klicka på länken http://www.java.com/sv/download/ för att ladda hem uppdateringen.
  2.  Ni kan även klicka på "Blockera Plug-in " när ni ansluter till Holken för att komma till nerladdningssidan. Se till att ni ansluter till Sollguest innan ni klickar på "Blockera Plug-in". Se till att ni även startar om webbläsaren Safari när installationen är klar.

3. Ni kan även hämta Java från System Inställningar!


Klicka på Java ikonen i System Inställningar.


Besök fliken "Uppdatera". Tryck på knappen "Uppdatera nu" för att hämta Java! Ni kan även se till att "Sök efter uppdateringar automatiskt" är i bockat.Med vänliga hälsningar

ERIC MALTEGÅRD
DRIFTTEKNIKER

Regler och riktlinjer

skickad 21 aug. 2012 05:43 av ancas_s@edu.sollentuna.se   [ uppdaterad 21 aug. 2012 06:16 av Lars Glimbert ]

Nu finns uppdaterade dokument för regler och riktlinjer gällande tillgång till hyrdator/lärplatta i skolan. Gå till http://wiki.edu.sollentuna.se/sollentuna-en-till-en/riktlinjer-hyrdator för att hitta mappen med dokumenten.

Inget stöd för utskrifter från iPad via Holken

skickad 7 juni 2012 08:00 av ancas_s@edu.sollentuna.se

Styrgruppen för 1:1 har beslutat att inte införa stöd för att skriva ut från iPad via vår lösning med Everyoneprint i Holken. Den information som hanteras med en iPad ser inte styrgruppen som nödvändig att skriva ut. De dokument som hanteras i Google Apps kan delas och läsas direkt i iPad. För övrig information som behöver skrivas ut får man använda sig av en bärbar eller stationär dator.

Office IT-partner blir QD Systems

skickad 7 juni 2012 07:25 av ancas_s@edu.sollentuna.se

Vår leverantör av 1:1-datorer Office IT-Partner har åter blivit en del av moderbolaget QD Systems. Det blir nu tydligare för oss användare när vi har samstämmig information i vår kommunikation med vår leverantör. 

1-5 of 5