NE SKOLA


NE SKOLA är ett paket av tjänster som riktar sig till skolan. Du har tillgång till hela encyklopedin, ordböcker och mängder av TV- och radioprogram från UR (nytt från april -12). Du kan också skapa ämnesrelaterade lärpaket, egna redovisningar och det finns möjligheter till interaktiv läxhjälp mm. 

Pedagoger och elever i Sollentuna kommunala skolor har tillgång till NE SKOLA. Gå till ne.se då du är i skolan så hamnar du på startsidan för NE SKOLA. Ingen inloggning krävs alltså då du är i skolan. 

Personligt konto
Med ett personligt konto kan du nå NE SKOLA och alla dina egna NE resurser från vilken dator som helst. Det personliga kontot måste du skapa då du är ansluten till Sollentunas skolnät, dvs då du befinner dig i skolan eller är uppkopplad via fjärrinloggning.
Läs mer

Integrera digitala medier i undervisningen med NE+UR (Nyhet!)
NE har ett samarbete med utbildningsradion som ger oss tillgång till hela UR:s arkiv med ca 12 000 program för TV och radio via NE.se. När du söker på NE hittar du numera relevant UR material. Genom att välja ut särskilda avsnitt av UR-program kan du som pedagog fokusera på det som är väsentligt. Som elev kan du göra dina skolarbeten mer intressanta och relevanta med UR-klipp. 

Kombinera olika typer av kunskapskällor
Pedagoger kan enkelt skapa egna kombinationer av UR:s program och NE:s resurser genom att lägga länkar i UR-programmen till olika källor på NE.se och på så vis utveckla intressanta lärresurser som består av både media och t.ex. artiklar från encyklopedin. 

NE skolapp för mobiler/lärplattor
Skolappen ger dig tillgång till hela encyklopedin, svensk och engelsk ordbok samt hela URs arkiv av TV program och filmer direkt från din iOS eller Android enhet.

Utnyttja möjligheterna med NE SKOLA
Comments